SILs håndball-gutter 14 gjør det bra blant de beste

SILs Gutter 14 kvalifiserte seg til 1. divisjon med de beste lagene i regionen, og har så langt vunnet tre av fire kamper der. Der møter de også Steinkjer, som de spilte finale mot som Gutter 12 i Tusse Cup i 2010 (bildet).

SILs Gutter 14 kvalifiserte seg til 1. divisjon med de beste lagene i regionen, og har så langt vunnet tre av fire kamper der. Der møter de også Steinkjer, som de spilte finale mot som Gutter 12 i Tusse Cup i 2010 (bildet). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SIL Gutter 14 gjør det godt i år. Laget kvalifiserte seg til 1. divisjon etter serieseier før jul, og har vunnet tre av fire kamper der.

DEL

Gutter 14-serien foregår på denne måten i år: Før jul spilles ti kamper i den ordinære serien på Helgeland.

Deretter går det beste laget videre til en 1. divisjon med de andre beste lagene fra serier lenger sør i regionen, som strekker seg fra Møre til Helgeland.

Vant to i helga

Før jul sto Sandnessjøen på førsteplass, med ti seire og ingen tap - seks poeng foran Mosjøen på andreplass.

Så langt på nyåret har SIL spilt fire kamper i 1. divisjon - og vunnet tre av dem. Dermed leder de serien, som består av fem lag, som spiller dobbel serie.

I helga vant SIL med to mål borte mot Skogn, som ifølge trener Greger Moland var det antatt beste laget i serien, og med ett mål mot Rørvik. Sistnevnte vant også SIL mot på hjemmebane helga før. Mot Steinkjer tapte de med ett mål.

- Så det er tette kamper, noe annet enn vi har vært vant med. Men vi har vist en bra figur så langt, sier trener Greger Moland.

- Artig og spennende

Moland er full av lovord om det nye seriesystemet, som ble innført foran årets sesong.

- Jeg håper og tror at det er kommet for å bli. Det er veldig artig og spennende for oss å møte større motstand, og andre lag enn de vi vanligvis spiller mot lokalt. Det har vært et problem på Helgeland, at det har vært sånn ymse nivå og få lag, sier han.

De to beste lagene i 1. divisjon kvalifiserer seg til et A-sluttspill. Ifølge Moland har ikke SIL satt seg noen målsetning om det foran årets sesong.

- Det er en lang vei dit. Vi hadde mest lyst til å se hvordan vi lå an i forhold til de andre lagene, og ta én kamp av gangen. Så får vi se hvor langt det går, sier han.

¤ Førstkommende helg spiller SIL Gutter 14 to hjemmekamper, mot Steinkjer og Skogn.

Artikkeltags