Brassespark ga Glimt-seier tre minutter på overtid

Filmon Solomun spilte venstreback fra start.

Filmon Solomun spilte venstreback fra start. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Thriller av en kamp på Stamnes mandag kveld.

DEL

SIL-herrene er mest sannsynlig ute av kampen om å bli blant topp fire på tabellen i år, og dermed sikre seg plass i den nye 3. divisjonen neste år.

En thriller av et oppgjør endte med 3-4-tap for SIL-herrene. Etter å ha hentet seg opp fra 1-3 til 3-3, avgjorde gjestene på lekkert vis, da Joachim Osvold sendte ballen rett i nota med et brassespark tre minutter på overtid.

Skjebnekamp

Mandagens oppgjør mot Bodø/Glimt 2 på Stamnes Arena, var bortimot vinn eller forsvinn for begge lag med ambisjoner om spill i neste års 3. divisjon.

SIL fikk verst tenkelige åpning, da Glimt-midtstopper Vebjørn Vinje sendte en høy, lang ball fra cirka 60 meter eller noe sånt, over SIL-keeper Vitalijs Artjomenko og i mål. Det var gått ett minutt av kampen, og ingen skjønte hva som nettopp hadde skjedd.

Bare ti minutter senere økte Glimt til 0-2, når Joachim Osvold får en fot på ballen på et innlegg inn foran mål, og skyter i tverrligger og inn.

Ny giv

Glimt framsto som det sterkeste laget i det meste av første omgang, mens SIL slet med å få til så mye spill. Men så, mot slutten av omgangen, slår Stian Theting inn foran mål, der lillebror Vegard header til side for keeper og reduserer til 1-2.

SIL fikk ny giv etter scoringa, og den har de med seg over i andre omgang. Hjemmelaget presser på, har høgt tempo, og de første 10-15 minuttene har SIL et klart overtak. Likevel er det Glimts Ulrik Saltnes som scorer først, når dommer Frank Henneman dømmer straffe, på det som muligens var en hands innenfor 16-meteren.

Opp til 3-3

Akkurat når man tror at kampen er tapt for SILs del, tenner Rodgers Kaylango håpet igjen, når han setter et lekkert skudd rett i krysset, stang inn, i det 62. minutt.

Deretter presser SIL på for utligning, og den kommer i det 82. minutt. Espen Øhlen setter ballen i tverrligger og inn, til 3-3, og speaker Jan Ove Styves stemme i mikrofonen nærmer seg å ligne på hyling.

De neste ti minuttene er en ren thrillerforestilling. Det er bare popcornet som mangler. Spillerne på banen er så gira at det egentlig er litt overraskende at ingen klikker og får rødt kort.

Men så skjer det, da, at det blir helt stille på tribunen. For plutselig kommer en ball inn foran SIL-målet, og der på bakerste stang står Joachim Osvold og setter et riktig så lekkert brassespark rett i mål, og avgjør kampen, tre minutter på overtid.

Artikkeltags