Nær ved å treffe land

Lastebåten Nidarø med fem mann om bord var nær ved å havarere i Stigfjorden i Lurøy kommune i Nordland søndag formiddag.

Lastebåten Nidarø med fem mann om bord var nær ved å havarere i Stigfjorden i Lurøy kommune i Nordland søndag formiddag. Foto:

Av

Lastebåten "Nidarø" med fem mann om bord var nær ved på havarere i Stigfjorden i Lurøy søndag.

DEL

Noe over klokka 11 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at fartøyet hadde mistet motorkraften og drev mot land. Skipet var da på vei sørover, og mistet motorkraften mellom øya Stigen og Aldra i Lurøy. Deretter drev den nordøstover, mot Aldra og videre inn mot Lurøy innland.

Det var svært dårlig vær i området, med sørvestlig vind opp til stiv kuling og liten storm. Flere skip svarte på nødmeldingen fra Bodø radio. Bilferja "Lovund" gikk umiddelbart ut av rute for å assistere, og tråleren "Cetus" satte også kurs mot havaristen. I tillegg ble redningsskøyta "Skuld" sendt ut fra Sandnessjøen, KV "Magnus Lagabøte" fra Mo i Rana og slepebåten "Nautilus Balder" fra Herøy.

Et Sea King redningshelikopter tok også av fra Bodø. Rundt halvannen time senere var situasjonen under en viss kontroll. "Cetus" hadde da fått sleper om bord og kunne holde "Nidarø" i en trygg posisjon nord for Aldra.

RS "Skuld" blir liggende i området, mens "Lovund" ble dimittert. Klokka 13.45 var det fortsatt så mye vind at det ikke lot seg gjøre å slepe havaristen, men bare holde skipet i posisjon. Taubåten "Nautilus Balder" er ventet til området rundt klokka 15 og vil da slepe "Nidarø" til sikker havn.

Bulkskipet "Nidarø" hører hjemme på Tomma, og har tilknytning til pukkverket Gabbro Nor.

Artikkeltags