- Vi er mistenkelig-<br/>gjort av kommunen

- Slik har vi servert alkohol i kontrollerte former i lavvo tidligere. Hvorfor er det et problem nå? spør Ove Tømmervik i Tømmervika Opplevelsessenter.

- Slik har vi servert alkohol i kontrollerte former i lavvo tidligere. Hvorfor er det et problem nå? spør Ove Tømmervik i Tømmervika Opplevelsessenter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Alstahaug kommune mistenkeliggjør og problematiserer helt unødig forhold knyttet til Tømmervika Opplevelsessenters søknad om skjenkeløyve.

DEL

Det sier daglig leder Ove Tømmervik, som en kommentar til uttalelser som falt da formannskapet diskuterte skjenkeløyve-søknader i sitt siste møte:

«Bedriften søker om å få skjenke i mobile lavvoer. Hvis vi skal dra det langt, kan bedriften i realiteten sette opp en lavvo i parken i Sandnessjøen, og drive skjenking der. Er det i tråd med lovverket, og hvordan kan vi kontrollere virksomheten hvis vi ikke vet hvor lavvoene befinner seg» sa varaordfører Hanne Nora Nilssen (V).

« Det er et relevant og godt spørsmål. Bedriften har hatt tilsvarende bevilling før, men spørsmålet om mobile lavvoer har aldri vært problematisert. Det bør kanskje presiseres at lavvoene skal stå på senterets område» spurte administrasjonssjef Børge Toft.

Torsdag

Kommunestyret behandler saken torsdag.

- Jeg er lei av måtte oppsøke administrasjon og alle politikere for å dialog gang på gang. Derfor tar jeg dette gjennom avisen som en kommentar før møtet, sier Tømmervik.

- Dette er en mistenkeliggjøring av en ordning vi har hatt i seks år, og som ikke har vært noe problem tidligere. Vi fremstilles som en farende fant som reiser rundt med fylleslag, og det synes jeg er utrolig dårlig behandling å få fra kommunen. Vi serverer i kontrollerte former, og har strenge rutiner for å følge opp dette.

Tømmervika Opplevelsessenter har med lavvo på sine turer, og serverer måltider i denne.

- Alkohol er ikke noe hovedprodukt for oss, men mange av våre kunder ber om å få ta et glass vin eller en øl til maten. Da serverer vi dem. Dette er ingen ordning vi misbruker, hvis noen mistenker det. Vi har for eksempel satt opp lavvo på båtmessa, men har selvsagt ikke bedrevet skjenking der.

- Tungrodd

Tømmervik har vært i kontakt med administrasjonen på rådhuset.

- Slik det legges opp til nå, må vi søke om skjenking hver eneste gang en kunde spør om det og vi skal ut av Tømmervika. Slike forespørsler får vi ofte på to dagers varsel. Min erfaring med administrasjonen er at vi ikke kan forvente svar så raskt. Jeg får også bekreftet nå at de ikke kan love å gi oss svar. I verste fall kan vi da miste oppdrag som i flere år har gitt oss verdensklasse-attester.

Administrasjonen sier at saken eventuelt kan klages inn for Fylkesmannen, sier Tømmervik.

- Jeg er mektig lei av å måtte klage til fylkesmannen for å få en næringsvennlig kommune å samarbeide med, sier Tømmervik og viser til saker angående gebyr og tilrettelegging av områder.

En av de andre som har søkt om skjenkeløyve, er Gamle Helgeland.

- Jeg stiller spørsmål ved at vi må søke for hvert nytt sted vi reiser til - også innad i kommunen - mens de ikke trenger det. Vi har de samme folkene med hele turen, mens de tar om bord nye gjester på hvert sted. Jeg har også snakket med Trond Olsen i Seløy Kystferie. I Herøy er det ikke noe problem å ha et ambulerende skjenkeløyve.

Artikkeltags