Ingen vår i sikte ennå

VÅRTEGN: Hestehoven er som regel først ut når vårsola får et overtak på snøskavlene, men ennå ser det ut som det skal gå en stund før våren setter inn for alvor.

VÅRTEGN: Hestehoven er som regel først ut når vårsola får et overtak på snøskavlene, men ennå ser det ut som det skal gå en stund før våren setter inn for alvor. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om vi er langt inne i mars og vårjevndøgn står for tur til uka, kan ikke meteorologene varsle noe varmt vårvær til helgen. 

DEL

Våren har i det hele tatt ikke travelt med å melde sin ankomst, selv om deler av landet har opplevd varme temperaturer innimellom de siste dagene.

Faktisk vil temperaturene over hele landet stort sett ligge på mellom 2 og 4 grader på Vestlandet og mellom 5 og 7 grader østafjells.

I Trøndelag og Nord-Norge blir det noe kjøligere, med temperaturer rundt 5 grader i Trøndelag og Nordland og ned mot 0 og flere minusgrader i Troms og Finnmark, spesielt i Øst-Finnmark.

– Om natten vil temperaturen stort sett være som nå, gjerne med minusgrader, opplyser vakthavende meteorolog Rafael Grote ved Værvarslinga i Nord-Norge til NTB.

Et lavtrykk over Nord-Norge vil føre til frisk vind mot helgen, men kuling i kystområdene og en del nedbør. Da som regn ved kysten og i lavereliggende strøk, som snø i høyden.

Kjølig i Nord-Norge

– Det kommer til å bli mildt i sørligere deler av Nordland fredag, men inn mot helgen frisk vind i perioder, etter hvert snøbyger også langs kysten i Nord-Norge. I Troms og Finnmark får de perioder med sol, sørlig bris med periodevis kuling i utsatte fjordstrøk. Dette vil vare gjennom helgen, men i løpet av søndag ettermiddag blir det noe mildere, sier Grote.

I Midt-Norge og på Vestlandet starter helgen med liten storm og kuling på kysten. Vinden vil minke lørdag, og helgen avsluttes med mindre vind og perioder med sol. Det blir regn og sludd, muligens snø i høyden.

Vestlandet vil også få en god del nedbør og byger søndag, men med noe høyere temperaturer enn fredag og lørdag. Sør for Stad noe mer vind på tampen av helgen.

Nedbør og perioder med sol

I Rogaland og Agder vil helgen begynne med vind opp mot kuling, men den minker lørdag. Det blir perioder med sol, men økende nedbør søndag ettermiddag og noe mildere luft og temperaturer.

Vinden følger omtrent samme mønster i Sør-Norge sør for Stad og på Østlandet, med mye vind fredag, som avtar inn mot lørdag og søndag. Temperaturene vil være milde fram mot helgen, men etter hvert blir det kjøligere og noe nedbør både langs kysten og i indre strøk.

Artikkeltags