Vant priser

Erlend Mogård-Larsen, her før konserten med Jason Pierce og Spiritualized i Kirkhellaren under Trænafestivalen i 2007, har hotellplaner i Træna.

Erlend Mogård-Larsen, her før konserten med Jason Pierce og Spiritualized i Kirkhellaren under Trænafestivalen i 2007, har hotellplaner i Træna. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Erlend Mogård-Larsen og Husvær-bønder.

DEL

Erlend Mogård-Larsen fra Nesna fikk Nordland fylkes kulturpris for 2014.

Prisen ble delt ut på fylkestinget mandag.

– Spektakulært

– Årets prisvinner har lagt ned et mangeårig arbeid på ulike måter for å fremme lokalt kulturliv, men også gjort seg synlig på den nasjonale kulturarenaen med store satsninger og internasjonalt med spektakulære prosjekter, sa fylkesråd Hild-Marit Olsen (Ap) og fylkesordfører Sonja Alice Steen under utdelinga.

I begrunnelsen heter det blant annet at Mogård-Larsen har røttene godt forankret i nordnorsk kultur og landskap, og inspireres til å gjøre det uvanlige og utradisjonelle, og at han har en ukuelig gjennomføringsevne hvis han mener ideen eller prosjektet er viktig nok.

50.000 kroner

Erlend Mogård-Larsen har en lang karriere som kulturgründer, og er blant annet kjent som initiativtakeren til by:larm, pådriver og gründer av Trænafestivalen, og nå i år for kulturprosjektet SALT på Sandhornøy, som har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt.

– Kjære Erlend, du er en nordlending med verden som arena, sa Hild-Marit Olsen før hun overrakte prisen som besto av 50.000 kroner og et bilde av kunstneren Dillan.

Kulturlandskap

Også gårdbrukere i Husvær fikk mandag overrakt pris under fylkestinget. For dem var det kulturlandskapsprisen for 2014 det var snakk om.

Prisvinnerne er Randi Silvik og Helge Otelius Zahl, Karen og Asbjørn Nilssen Mehaug, Per Dahlheim og Oddrunn Skogsholmen Dahlheim, og Bodil Sæther Karlsen og Kjell Arne Karlsen. De får prisen for sin store, felles innsats for å skjøtte kulturlandskapet i Husvær og på en rekke andre øyer i området.

– De gjør en uvurderlig innsats for et verdifullt landskap, til glede både for fastboende og besøkende, sa fylkesmann Hill-Marta Solberg (i midten) før hun overrakte prisen. Den består av fire litografier av kunstneren Dagfinn Bakke og en ljå – sistnevnte på deling.

Artikkeltags