Stanset tankbilsjåfør med flybensin og promille

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Med flybensin i lasten og stigende promille kom tungtransportsjåføren kjapt ned på jorden da han tirsdag ble stanset av politiet ved Trofors.

DEL

Da politiet gjennomførte en kontroll ved E6 ved Trofors tirsdag kveld, ble en tungtransportsjåfør vinket inn til siden. Lastebilen og hengeren var lastet med flybensin, opplyser Nordland politidistrikt.

Føreren blåste rødt, og resultatet indikerte 0,78 i promille. Deretter blåste han til 0,88, noe som tilsier stigende promille. I bilen ble det funnet to flasker brennevin, der den ene var halvfull – og føreren erkjente at han hadde drukket alkohol mens han kjørte.

– Det er bra at man får stoppet farlige trafikanter, og denne saken viser hvor viktig det er å gjennomføre kontroller, sier Kaja Jørgensen, jourhavende jurist for politiet på Helgeland,

Sjåføren samtykket ikke til førerkortbeslag, og dermed går saken til retten. Mannen er norsk og hjemmehørende i Midt-Norge.

- Det var en UP-patrulje som gjennomførte en vanlig kontroll ved E6. UP og politiet for øvrig har hatt mange kontroller langs veiene den siste tida, både promille- og fartskontroller. Det er bra at man får stoppet farlige trafikanter og denne saken viser hvor viktig det er å gjennomføre kontroller, sier Kaja Jørgensen, jourhavende jurist for politiet på Helgeland.

- Politiet ser dette som en hendelse som gjerne kan tas opp til diskusjon blant alle de som jobber aktivt med å varsle om kontroller, på Facebook og i andre fora, sier hun videre.

 

Artikkeltags