Slik blir Øvre Forsland kraftverk

Utbyggingen av Øvre Forsland Kraftverk i Leirfjord skaper nye muligheter. Områder som før var utilgjengelige, vil nå bli et visningsanlegg. Utbyggingen skal være ferdig i 2015.   Forslandsdalen byr på mye unik natur, med flere fossefall. Den øverste dammen skimtes øverst. Veien opp mot dammen går via veien til venstre.

Utbyggingen av Øvre Forsland Kraftverk i Leirfjord skaper nye muligheter. Områder som før var utilgjengelige, vil nå bli et visningsanlegg. Utbyggingen skal være ferdig i 2015. Forslandsdalen byr på mye unik natur, med flere fossefall. Den øverste dammen skimtes øverst. Veien opp mot dammen går via veien til venstre. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Se presentasjonsvideo fra Helgelandskraft.

DEL

Video ser du her.

Vår bildeserie om prosjektet ser du her.

Pressemelding fra Helgelandskraft:

"HelgelandsKraft har startet arbeidet med å bygge Øvre Forsland kraftverk i Leirfjord kommune i Nordland. Sammen med øvrige installasjoner i Forslandsvassdraget har HelgelandsKraft en målsetning om at dette skal bli Norges flotteste vannkraftanlegg.

Kraftverket, som er tegnet av Stein Hamre arkitektkontor, har høstet internasjonal anerkjennelse for sin unike arkitektur.

Vannkraftanlegget gjøres tilgjengelig for folk som vil benytte seg av det fantastiske turområdet i Forslandsdalen. Det er allerede laget en flott turplass på vei opp mot kraftverket.

Den nye kraftverket skal også formidle kraftproduksjonens historie i dette området, som er over 100 år.

Øvre Forsland kraftverk og veianlegget til kraftverket tilpasses optimalt til omgivelsene og skal stå ferdig høsten 2015. Øvre Forsland er idyllisk plassert mellom elv og granskog. Tegningen av kraftverket er inspirert av formen på grantrærne bak anlegget.

Kraftverket skal produsere 33 gigawattimer(GWh) i året. Dette tilsvarer et strømforbruk på 1700 husholdninger".

Anlegget skal stå ferdig sommeren 2015.

Artikkeltags