Skarv starter ikke før nærmere jul

I slutten av september i fjor var Skarv-skipet på plass ute på feltet. Oppstart av olje- og gassproduksjonem er utsatt til slutten av dette året.

I slutten av september i fjor var Skarv-skipet på plass ute på feltet. Oppstart av olje- og gassproduksjonem er utsatt til slutten av dette året. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Skarv-feltet kommer ikke til å starte produksjon før i fjerde kvartal, det vil si tidligst i oktober. Det er klart etter at operatøren BP har gjennomgått status med lisenspartnerne.

DEL

”Årsakene er vanskelige værforhold i Norskehavet under installasjonsperioden med resulterende forsinkelser i inntrekk av stigerør. Som følge av dette har eierne av Skarvfeltet bestemt å endre planen for installasjonsarbeidene og optimalisere inntrekk av stigerør. Dette vil sterkt redusere antall planlagte produksjonsstanser i 2012. Produksjonsstart forventes i løpet av 2012”, heter det i pressemeldingen fra BP.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BP, Olav Fjellså, sier til Helgelands Blad at det er for tidlig å si om oppstart vil skje tidlig eller sent i fjerde kvartal.

- I tillegg til problemene med været i vinter, har vi også hatt utfordringer med tilstrekkelig sengekapasitet ute på skipet, sier Fjellså.

- I disse dager trekkes produksjonsrør nummer sju, det foreløpig siste i rekken, inn på Skarv-skipet. Dermed fullføres det mest vær-kritiske installasjonsarbeidet ute på feltet, sier Fjellså.

Men en lang rekke småproblemer må løses før produksjonen av gass og kondensat starter, altså mot slutten av året.

Kostnadene knyttet til over ett år forsinket produksjonsstart vil bli endelig presentert når statsbudsjettet legges fram i oktober.

Artikkeltags