Nytt anlegg gir nye muligheter

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Nord-Reker regner med å øke staben og produksjonen når de snart kommer inn i nytt anlegg i Kvina.

DEL

29.juni satser bedriften på åpning i nye lokaler i Kvina på Lurøy innland. Bedriften holder i dag til i 35 år gamle lokaler på Hilstad i nabokommunen Rødøy.

Daglig leder Bodil J. Holmen ser fram til flytting.

- For oss betyr dette alt. Vi kunne nok ikke ha holdt på så mye lenger i dagens lokaler. Vi merker godt at det er et gammelt og slitt anlegg, sier hun.

- Øker produksjonen

De nye lokalene er ikke bare større enn dagens, men også mye mer funksjonelle for drifta. I dag går mesteparten av arealet bort i lagerplass, i motsetning til de nye lokalene, der arealet til produksjon tar hovedplassen. Det gir også nye muligheter for utvidelse.

- Fra høsten må vi nok inn med flere folk og produsere mer, fordi etterspørselen er så stor, og tilgangen til råstoff så god. På Hilstad har vi ikke villet sprenge anlegget mer enn det vi allerede har gjort. I Kvina har vi mye bedre kapasitet, og spesielt på kjøl. I dag har vi ett kjølerom, der har vi fem, sier Holmen.

Ifølge henne har anlegget i Kvina kapasitet til å tredoble dagens produksjon på 300 tonn reker i året. I første omgang ser de for seg å øke denne med 50 prosent, og øke omsetningen fra 8,5 millioner i året til 12.

Over 15 til høsten

Men det er heller ikke bare enkelt å rekruttere ansatte. Bedriften er derfor avhengig av å hente arbeidskraft fra Litauen.

- Vi bruker å si at vi er 15 ansatte, men akkurat nå er vi ikke det, for vi har hatt et generasjonsskifte. Til høsten regner vi med å få inn mer enn 15. Men vi merker at det er vanskelig å få nok lokale arbeidsfolk, nå når det er så lav arbeidsledighet i Norge. Men de ansatte fra Litauen er fantastiske, sier Holmen, som har drevet bedriften i ni år sammen med familien.

Flyttinga innebærer ei investering på fire millioner kroner. Hadde de bygd nytt på Hilstad, hadde prisen blitt 12 millioner, ifølge Holmen. Bedriften kjøpte selve bygget, som tidligere ble brukt til båtproduksjon, for 600.000 kroner. Men det var stort sett bare en stor hall, så mye er gjort innvendig siden da.

- Det var bare spiserom og kontorlokaler i andre etasje som var fra før. Så alt av rom innvendig har vi bygd opp, sier hun.

Artikkeltags