Nå kan du sette penger <br/>på sydpol-ekspedisjonen

1. november reiser Jacob Meland (til h.) og Ottar Haldorsen til Chile for å forberede siste del av reisen til Sydpolen. - Det er litt guttedrøm i dette, medgir Ottar Haldorsen som sammen med Meland skal gå over Antarktis i sporene etter Roald Amundsen. 
Mens Ottar Haldorsen og Jacob Meland går til Sydpolen, skal de jevnlig holde Helgelands Blads lesere oppdatert med hvordan ferden skrider fram. 
Avisen skal bruke både nettutgaven og papirutgaven til å fortelle leserne om den strabasiøse turen. 
Planen er å plante flagget på polpunktet 14. desember - nøyaktig 100 år etter Roald Amundsen. 

 I et helt år har Ottar Haldorsen (t.h.) og Jacob Meland trent seg opp til ekspedisjonen til Sydpolen. Meland må legge på seg litt til, men ellers er det aller meste klart for reisen som vil vare i to måneder. Bildet er tatt under en treningsøkt i sommer. 1. november drar de. Den røde stiplede linjen med forklaring Memorial Expd 2011 forklarer hvor Jacobsen og Meland skal gå.

1. november reiser Jacob Meland (til h.) og Ottar Haldorsen til Chile for å forberede siste del av reisen til Sydpolen. - Det er litt guttedrøm i dette, medgir Ottar Haldorsen som sammen med Meland skal gå over Antarktis i sporene etter Roald Amundsen. Mens Ottar Haldorsen og Jacob Meland går til Sydpolen, skal de jevnlig holde Helgelands Blads lesere oppdatert med hvordan ferden skrider fram. Avisen skal bruke både nettutgaven og papirutgaven til å fortelle leserne om den strabasiøse turen. Planen er å plante flagget på polpunktet 14. desember - nøyaktig 100 år etter Roald Amundsen. I et helt år har Ottar Haldorsen (t.h.) og Jacob Meland trent seg opp til ekspedisjonen til Sydpolen. Meland må legge på seg litt til, men ellers er det aller meste klart for reisen som vil vare i to måneder. Bildet er tatt under en treningsøkt i sommer. 1. november drar de. Den røde stiplede linjen med forklaring Memorial Expd 2011 forklarer hvor Jacobsen og Meland skal gå.

Artikkelen er over 6 år gammel

Men veddemålet handler ikke om Ottar Haldorsens og Jacobsens eksepedisjon, men en annen som går samtidig. Men Betsson skal se hva de kan få til.

DEL

Pressemelding fra NTB:

Nå kan du sette penger på Amundsen-ekspedisjonen til Sydpolen

(13. oktober 2011) Nå er det mulig å bli rik på polekspedisjoner. 100 år etter Roald Amundsen og hans menn nådde verdens sydligste punkt, skal en ny norsk jubileumsekspedisjon med blant annet Vegard Ulvang forsøke å nå Sydpolen, og det kan man nå setter penger på. Ustabile værforhold gjør at Betsson tror de vil slite med å nå frem til polpunktet innen hundreårsmarkeringen 14. desember

Sydpolen er kjent for veldig utstabile værforhold. Vi er sikre på at ekspedisjonen vil nå frem til slutt, men vi tror det ustabile været kan bidra til at de ikke rekker frem innen hundreårsmarkeringen 14. desember, sier oddssetter i Betsson, Terje Jahn.

Som de første siden Roald Amundsen, skal ekspedisjonsdeltakerne bestående av Jan-Gunnar Winther, Harald Dag Jølle, Stein P. Aasheim og Vegard Ulvang, følge nøyaktig samme rute fra 1911. Ekspedisjonen retter skituppene mot Sydpolen 20. oktober. Roald Amundsen og hans menn nådde frem 14. desember 1911, og jubileumsekspedisjonen tar sikte på å bruke samme tid som han og avslutte på samme dato 100 år senere. Målet med ekspedisjonen er å belyse viktige sider av norsk polarhistorie, samt bringe historien til nye generasjoner. Dagboknotater fra året ekspedisjonen vil bli lagt ut på nettet, og spillerne får derfor mulighet til å følge ekspedisjonsteamet i skisporet.

Om du tror ekspedisjonen vil nå frem innen Amundsen- jubileet 14. desember får man 2,33 ganger innsatsen tilbake i odds og da tjener kanskje nok til å kjøpe ny ski til jul. Om de derimot blir forsinket og når frem etter 14. desember får man 1,55 ganger innsatsen i odds. Dette er første gang man har mulighet til å sette penger på en polekspedisjon.

- Vi merker en økt etterspørsel etter kreative oddsspill, og Norge har stolte polartradisjoner. Det sier da seg selv at vi måtte tilby odds på denne ekspedisjonen , sier sjef i Betsson Norge, Paul Myklebust.

Vil Amundsen-jubileumsekspedisjonen nå frem til Sydpolen innen 14. desember 2011?"

- Hvorfor har dere ikke et Bettsson-veddemål på Haldorsens og Melands ekspedisjon, oddssetter Terje Jahn i Betsson?

- Det kan være en mulighet. Jeg skal se hva vi kan få til.

Artikkeltags