Nå er det bare en <br/>uke til de reiser

Jacob Meland (til v.) og Ottar Haldorsen

Jacob Meland (til v.) og Ottar Haldorsen

Artikkelen er over 6 år gammel

Sydpolferden til Jacob Meland og Ottar Haldorsen nærmer seg for alvor. 1. november reiser de - det er bare en drøy uke til.

DEL

Siste oppdatering fra Jacob kom nettopp:

"Etter at de siste lunchrasjonene var pakket, og vi fikk fin regnet på næringsinnholdet på maten, viste det seg at vi mangler noen gram pr dag med protein. Det betyr at vi må ta men noen kg til med tørrfisk, og så skal vi prøve å skaffe noe tørket reinsdyrkjøtt også.

Begge delene har en uslåelig mengde med protein. Noen ekspedisjoner velger å handle og pakke maten når de har kommet til Punta Arenas, da sparer de noen tusen i overvekt. Vi har så godt som pakket alt her hjemme i norge, både stoler vi mer på maten vi får kjøpt i norske butikker, og så får bedre tid når vi kommer ned til Punta.

Tannverk i Antarktis kan bli et alvorlig problem, derfor har vi begge vært til tannlegen og sørget for at tennene er blitt 'jomfruelige'. I tillegg så har vi satt sammen en ganske omfattende sanitetssats. Den må være så lett som mulig, og samtidig være dekkende for en kryssing av Antarktis. Listen over hva som kan skje er lang, alt fra gnagsår og beinbrudd til høydesyke og blindtarmbetennelse. Derfor plukker vi ut medisiner som helst kan brukes mot flere ting. I tillegg så har vi på turen mulighet til å ringe hjem til Norges fremste ekspedisjonsleger".

Artikkeltags