BRITTS BESTE: Det beste fra havet, og det beste fra åkeren kombinert sammen i en varmende og mettende fiskesuppe. Den salte, tørkede torsken trives usedvanlig godt sammen med søte, norske rotgrønnsaker og deilige, passerte tomater. Klippfisken kan godt byttes ut med andre typer hvit fisk; lettsaltet eller fersk torsk, sei eller steinbit, suppen blir utmerket […]
Mat
Sprøstekt andelår
BRITTS BESTE: Det franske kjøkken er verdenskjent, og har gitt oss ufattelig mange gode klassiske retter. De senere år har mat fra det franske kjøkken kommet litt i skyggen av andre trender, men fremdeles gledes vi av deres varierte og smakfulle mat. Gode råvarer er i fokus, og god tid er fordel. La huset fylles […]
Britts beste: Crème brûlée
Vi elsker dessert, og crème brûlée er noe av det beste. Myk og kremete, med et sprøtt sukkerlokk på toppen – denne er vanskelig å motstå. Denne klassiske oppskriften er deilig, men prøv også en av de andre variantene, de er minst like gode. Grunnoppskriften bruker du til alle variantene, bare tilsett det lille ekstra. […]
Ny driver på Bjørn: – Når sjansen kommer, må du bare gripe den!
– Når sjansen kommer, må du gripe den, sier Nour Alhajar (32). Lørdag åpner han som ny driver av kroa på Bjørn. EN SPESIELL DAG. 17. mai 2015 ble en spesiell dag i Nour Alhajars liv. Ikke bare var det Norges nasjonaldag, med hipp hurra og flaggene til topps. Denne dagen ankom flyktningen fra Syria […]
Kontoret har åpnet
Fullt hus i åpningahelga for Sandnessjøens nye sushi-restaurant.
Tid for eplekake
BRITTS BESTE: Norske epler er i sesong, og da må vi selvsagt invitere på eplekake! Dette er en gammel, arvet oppskrift, vel gjennomprøvd og godkjent utallige ganger! Helt enkel og uten fiksfakserier, skikkelig tradisjonell «Bæstemormat» ! Til eplekaken serverer vi verdens enkleste vaniljeis, fløyelsmyk og herlig! Du trenger hverken å røre i den under innfrysing, eller ismaskin. Vil […]
Kylling Teriyaki grillspyd
PÅ GRILLEN: Ingen grunn til å slutte med grillingen selv om sommeren er på hell. Med litt ekstra påkledning kan vi forhåpentligvis nyte mange flere kvelder utendørs. Helst i følge med fine folk og god mat. (4 porsjoner) 4 kyllingbryst, skåret i terninger ca 2×2 cm 1 grønn, 1 rød og 1 gul paprika 1/2 […]
Marmelade og pesto
BRITTS BESTE: Ikke kast mat, bruk dyret fra hode til hale, tenk fornuftig når du handler. Dette er ting vi alle hører ofte, og vi skjønner at det er en meget fornuftig tankegang. I disse oppskriftene bruker vi hele gulroten, sesongens gulrøtter trenger du ikke engang å skrelle, bare vask de godt under rennende vann. […]
Auår med soppfrikasse
MAT: Auår er en utrolig god fisk, som nok har gått litt i glemmeboka. Vi har hentet den fram, og laget en lekker liten hverdagsrett. Erstatt gjerne champignon med ferske kantareller, sesongen for skogens gull er rett rundt hjørnet. 800 g auår-filet med skinn, godt skrapet smør til steking salt/pepper 250 g champignon eller annen […]
En drøm av en sommerkake
BRITTS BESTE: Søtt og syrlig, myk og crunchy, dette er en drøm av en sommerkake. Få ingredienser, lett å lage og holder seg godt i kjøleskapet både to og tre dager. Bare legg på kremen like før servering. Kan toppes enten med pisket krem eller italiensk marengs. Vi har brukt krem, men du får selvfølgelig […]