• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
Helgelands Blad

PÅ KYSTEN SIDEN 1904

  • Nyheter
  • Meninger
  • E-avis
Meny
  • Nyheter
    • Koronaviruset
    • Kultur
    • Sport
    • Næringsliv
    • Samferdsel
    • Sykehus
    • Kommuner
    • Havbruk
    • Offshore
    • Reportasje
    • Politi
    • Mat
    • VALG 2019
    • Trænafestivalen
    • Havnafestivalen
  • Meninger
    • Leserbrev
    • Leder
  • Helgeland
    • Flo og fjære
    • Radio Helgeland
    • Er flyet i rute?
    • Sjekk skiløypa
    • Skipstrafikken
    • Flightradar24.com
    • Solgte boliger
  • Folk
    • Minner
    • Gratulasjoner
  • Bildeserier
  • Video
  • Søk i arkiv (fra 2001)
  • Følg oss
    • Twitter
    • Facebook
  • HavPuls
  • Brønnøysunds Avis
  • Tips oss
  • Kontakt oss
Logg inn
  • Min side
  • Kjøp abonnement
  • Kjøp enkeltutgaver
  • Kundesenter
  • Hjelp
  • Personvernerklæring
  • Abonnementsvilkår
  • Annonser
  • Ansatte

Mat

Torsk i suppe

BRITTS BESTE: Det beste fra havet, og det beste fra åkeren kombinert sammen i en varmende og mettende fiskesuppe. Den salte, tørkede torsken trives usedvanlig godt sammen med søte, norske rotgrønnsaker og deilige, passerte tomater. Klippfisken kan godt byttes ut med andre typer hvit fisk; lettsaltet eller fersk torsk, sei eller steinbit, suppen blir utmerket […]

Filed Under: Mat Tagged With: Britt Laumann, Klippfisk, Mat

Sprøstekt andelår

BRITTS BESTE: Det franske kjøkken er verdenskjent, og har gitt oss ufattelig mange gode klassiske retter. De senere år har mat fra det franske kjøkken kommet litt i skyggen av andre trender, men fremdeles gledes vi av deres varierte og smakfulle mat. Gode råvarer er i fokus, og god tid er fordel. La huset fylles […]

Filed Under: Mat Tagged With: Britt Laumann, Britts beste, Mat, Scandic

Britts beste: Crème brûlée

Vi elsker dessert, og crème brûlée er noe av det beste. Myk og kremete, med et sprøtt sukkerlokk på toppen – denne er vanskelig å motstå. Denne klassiske oppskriften er deilig, men prøv også en av de andre variantene, de er minst like gode. Grunnoppskriften bruker du til alle variantene, bare tilsett det lille ekstra. […]

Filed Under: Mat Tagged With: Britt Laumann, Britts beste

Ny driver på Bjørn: – Når sjansen kommer, må du bare gripe den!

– Når sjansen kommer, må du gripe den, sier Nour Alhajar (32). Lørdag åpner han som ny driver av kroa på Bjørn. EN SPESIELL DAG. 17. mai 2015 ble en spesiell dag i Nour Alhajars liv. Ikke bare var det Norges nasjonaldag, med hipp hurra og flaggene til topps. Denne dagen ankom flyktningen fra Syria […]

Filed Under: Mat, Næringsliv, Nyheter, Reportasje Tagged With: Bjørn, Bjørnskroa, Dønna restaurant, Nour Alhajar

Kontoret har åpnet

Fullt hus i åpningahelga for Sandnessjøens nye sushi-restaurant.

Filed Under: Mat, Nyheter, Reportasje Tagged With: Kontoret, Mat og matkultur, Sandnessjøen, sushi

Tid for eplekake

BRITTS BESTE: Norske epler er i sesong, og da må vi selvsagt invitere på eplekake! Dette er en gammel, arvet oppskrift, vel gjennomprøvd og godkjent utallige ganger! Helt enkel og uten fiksfakserier, skikkelig tradisjonell «Bæstemormat» ! Til eplekaken serverer vi verdens enkleste vaniljeis, fløyelsmyk og herlig! Du trenger hverken å røre i den under innfrysing, eller ismaskin. Vil […]

Filed Under: Mat Tagged With: Britt Laumann, Britts beste, Mat

Kylling Teriyaki grillspyd

PÅ GRILLEN: Ingen grunn til å slutte med grillingen selv om sommeren er på hell. Med litt ekstra påkledning kan vi forhåpentligvis nyte mange flere kvelder utendørs. Helst i følge med fine folk og god mat. (4 porsjoner) 4 kyllingbryst, skåret i terninger ca 2×2 cm 1 grønn, 1 rød og 1 gul paprika 1/2 […]

Filed Under: Mat Tagged With: Britt Laumann, Britts beste, Mat

Marmelade og pesto

BRITTS BESTE: Ikke kast mat, bruk dyret fra hode til hale, tenk fornuftig når du handler. Dette er ting vi alle hører ofte, og vi skjønner  at det er en meget fornuftig tankegang. I disse oppskriftene bruker vi hele gulroten, sesongens gulrøtter trenger du ikke engang å skrelle, bare vask de godt under rennende vann. […]

Filed Under: Mat Tagged With: Mat, Syltetøy

Auår med soppfrikasse

MAT: Auår er en utrolig god fisk, som nok har gått litt i glemmeboka. Vi har hentet den fram, og laget en lekker liten hverdagsrett. Erstatt gjerne champignon med ferske kantareller, sesongen for skogens gull er rett rundt hjørnet. 800 g auår-filet med skinn, godt skrapet smør til steking salt/pepper 250 g champignon eller annen […]

Filed Under: Mat

En drøm av en sommerkake

BRITTS BESTE: Søtt og syrlig, myk og crunchy, dette er en drøm av en sommerkake. Få ingredienser, lett å lage og holder seg godt i kjøleskapet både to og tre dager. Bare legg på kremen like før servering. Kan toppes enten med pisket krem eller italiensk marengs. Vi har brukt krem, men du får selvfølgelig […]

Filed Under: Mat Tagged With: Britts beste, Mat

  • «Previous Page
  • Gå til side 1
  • Gå til side 2
  • Gå til side 3
  • Next Page»

Adresse
Postboks 174
8801 Sandnessjøen

Redaktør
Morten Hofstad

  • Personvernpolicy / Informasjonskapsler
  • Redaktørplakaten
  • Vær Varsom-plakaten
  • PFU

hblad.no lagres regelmessig av Nasjonalbiblioteket. Nettsiden vil bli gjort tilgjengelig som kildemateriale for forskning og dokumentasjon

Helgelands Blad © 2021 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Helgelands Blad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Les mer