Nordnorsk sommerutstilling

Britt Olsbyengen og Beate K. Skogsholm er spente på de besøkendes reaksjoner på Sommerutstillingen i Kulturbadet.

Britt Olsbyengen og Beate K. Skogsholm er spente på de besøkendes reaksjoner på Sommerutstillingen i Kulturbadet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I dag, torsdag, åpner Sommerutstillingen på Kulturbadet i Sandnessjøen.

DEL

Gruppeutstillingen består av 64 verker av 36 anerkjente kunstnere som alle har tilknytning til Nord-Norge og er medlemmer av Nord norske bildende kunstnere (NNBK) og Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN).

Stor spennvidde

Bibliotekssjef Britt Olsbyengen og kulturbadkonsulent Beate K. Skogsholm har fått ansvar for å pakke ut og henge opp alle verkene, så det blir klart til åpningen. De er særlig imponert over den store variasjonen i både kunstform og uttrykk.

‒ Det er virkelig stor spennvidde i denne utstillingen og vi har fått inn både malerier, skulpturer, trykk, smykker og litt keramikk, så jeg er veldig spent på hvordan publikum vil ta den imot, sier Olsbyengen.

Det er mange kjente navn å finne på utstillerlisten, blant annet Sigfrid Hernes som hadde egen utstilling i galleriet på Kulturbadet i februar, Lars Erik Karlsen med verk inspirert an nordnorsk natur og fauna og Sandnessjøens egne kunstnere, Irena Jovic og Kari Elfstedt.

Salgsutstilling

‒ Det har vært stor påmelding og engasjement blant kunstnerne, også er det første gang vi har en nordnorsk salgsutstilling med flere kunstnere, sier kulturbadkonsulenten. Verkene har en prislapp på 1.000-10.000 kroner.

Daglig leder på Kulturbadet, Odd Arnold Skogsholm, er ansvarlig for den kommende utstillingen og mener den har noe for enhver smak.

‒ Blant verkene er alt fra det konkrete, til mer abstrakt og avansert kunst. Så dette er kunst alle skal kunne finne noe i, sier den daglige lederen.

Han legger vekt på at man ved hvert besøk på Kulturbadet skal få en ny og fin opplevelse. Sommerutstillingen har gratis inngang og Skogsholm tror det kan by på gode erfaringer for både kunstvante og mindre rutinerte publikummere.

‒ Også er det kjempestas å ha de nordnorske kunstnerne representert, og det meste som skal stilles ut er helt nye verk, bekrefter Skogsholm.

Åpningen av utstillingen finner sted kl.17.00 på galleriet på Kulturbadet og vil bli gjort av ordfører Bård Anders Langø. Sandnessjø-kunstner og kurator for årets utstillinger på Kulturbadet, Ina Otzko, vil også være tilstede under åpningen.

Artikkeltags