Kom nesten til Melodi Grand Prix Junior

Kristiane Lenning (12) fra Herøy kom nesten til Melodi Grand Prix Junior.

Kristiane Lenning (12) fra Herøy kom nesten til Melodi Grand Prix Junior. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kristiane Lenning (12) fra Herøy.

DEL

Helt siden 22. februar har Kristiane Lenning (12) fra Herøy gått med sommerfugler i magen og båret på en fantastisk hemmelighet.

Denne dagen har hun akkurat forlatt mamma i foreldrenes venterom hos NRK på Marienlyst i Oslo, og går alene inn i den vesle salen hvor en pianist og fire dommere venter på henne. Hun er på audition for Melodi Grand Prix Junior og skal framføre sin egenskrevne sang. Det hele er veldig, veldig hemmelig.

Skrev sang

I fjor på denne tiden skrev hun sin egen sang. Hun fikk hjelp av musikkskolerektor Reidar Moursund til å spille den inn i musikkskolens studio på Herøy og sendte den som bidrag til NRKs slagerkonkurranse for barn.

Så ble hun innkalt til auditon.

Dette er drømmen som går i oppfyllelse og hjertet dunker hardt i brystkassen for ungjenta.

- Etter at jeg hadde sendt inn bidraget mitt fikk jeg brev fra NRK som takket og fortalte at de hadde fått inn 613 sanger som de nå hadde hørt på. De skrev at dersom jeg ikke hørte noe mer fra dem var jeg dessverre ikke videre. Jeg hadde nesten glemt det hele da de ringte fra NRK i slutten av februar i år og ville ha meg på audition. Men da ble jeg så glad at jeg hoppet i taket.

Av de over 600 innsendte bidragene hadde NRK plukket ut 40 som en jurie av fagfolk i TV-bransjen skulle høre gjennom. De igjen valgte ut 25 sanger som skulle gå videre til audition i Oslo. Blant dem var Kristianes sang.

- Da jeg kom inn var jeg nervøs, men det gikk over. Dommerene var så kjære og slett ikke sinte som idoldommere. De kunne det de holdt på med og fikk meg til å slappe av, så sangen min gikk veldig fint. Det er en opptempolåt om kjærlighet. Den handler om de følelsene man har når man er forelska, men den er ikke ment til noen spesiell person, forsikrer Kristiane.

- Etter auditionen ventet fotoshoot og intervju foran TV-kameraer. Jeg måtte forteller om hvordan jeg hadde skrevet sangen min og mitt forhold til musikk.

Noe svar på om hun var blant de ti i finalen fikk hun ikke den dagen. Nesten en hel uke måtte hun gå og vente.

- De ringte på torsdag og fortalte at jeg dessverre ikke var videre. Da var jeg glad for at jeg ikke hadde fortalt til noen at jeg skulle på audition. Nå kunne jeg fortelle alle den gode nyheten om hvor langt jeg kom i stedet for den dårlige om at jeg ikke var i finalen, smiler Kristiane.

- Jeg må forresten få si unnskyld til alle jeg har løyet til. Siden det hele skulle være hemmelig måtte vi fortelle de vi skulle på vinterferie i Sverige sammen med at jeg hadde time på sykehuset i Mo i Rana. I stedet tok jeg og mamma fly til Oslo og var på audition, den dagen, før vi sluttet oss til reisefølget.

Kanskje igjen

Selv om hun ble litt skuffet over at hun ikke kom helt til finalen ser Kristiane positivt på opplevelsen.

- Det var veldig mange flinke der, og hvem som gikk til finalen var litt tilfeldig. NRK tok hensyn til både type sang, hvor man kom fra, om man var jente eller gutt og om man sang alene eller var med i en gruppe. Jeg synes det er fint å tenke på at noen i TV-bransjen likte sangen min, og å komme på audition var helt klart en opplevelse.

Hun utelukker heller ikke at hun kan komme til å delta flere ganger.

- Neste gang de arrangerer MGP junior er jeg 13 år. Det er ikke sikkert jeg er like interessert i det samme da, men om jeg er det skal jeg sende inn ett eller flere bidrag.

Mottakelsen på skolen har det i alle fall ikke vært noe å si på etter at nyheten ble kjent.

- Mange av småjentene har hoppet opp på meg, klemt på meg og sagt fine ting, smiler Kristiane.

Artikkeltags