Urban åpning i fallende regn

Regntøy var kjekt å ha da Dekstra Large var første artist ut på Havnafestivalen.

Regntøy var kjekt å ha da Dekstra Large var første artist ut på Havnafestivalen. Foto:

– Det er en ære å få åpne denne festivalen! fastslo Dekstra Large, mens regnet fortsatte å falle.

DEL

HAVNAFESTIVALENDet var hip hop-artisten Dekstra Large, ellers kjent som Bård Torrisen, som var først ut da Havnafestivalen åpnet seint fredag ettermiddag i Sandnessjøen.

Våt asfalt

Ti minutter etter skjema gikk sandnessjøværingen som har bodd i Trondheim siden 2007 ut på den minste av de to scenene - Dønnamannen - sammen med bakmann Ludvig Rølvåg.

– Jeg skal gi dere litt urban musikk. Det er noen som må ta ansvar for dét også på denne festivalen! sa han, og dro i gang de første rimene – alt på dialekt, mens tunge beats dunket ut over den våte og glinsende asfalten på festivalområdet i Karivika.

Regnjakker og ponsjoer

Der hadde et foreløpig ikke veldig stort publikum møtt opp, mange av dem kledd i regnjakker og -ponsjoer i varierte farger.

– Jeg synes synd på dere! Det er skitvær der ute. Her oppe er det sol!, sa Dekstra Large, mens regnet som hadde falt siden tidlig på ettermiddagen ikke viste noen tegn til å gi seg.

Godt levert

Blant publikum var det også mange som ville fortsette da det hele nærmet seg slutten. Men etter en times tid var settet ubønnhørlig over.

– Nå får jeg sinnablikket, sa Dekstra Large med et smil i munnviken, etter å ha antydet at han gjerne tok ei låt til.

Så ruslet han av scenen, etter en stødig og godt levert jobb i regnværet.

– Takler regnet

Før konserten startet, var arrangør Morten Rudi Johansen framme ved scenen og ga noen beskjeder, kledd i en nokså gjennomvåt hettegenser.

– Om regnet gir oss tekniske problemer? Ikke større enn at vi klarer å takle dem. Hvis ikke, hadde jeg ikke vært her nå, sa han.

Artikkeltags