Billettsalget til Botn er i gang

Bellamy Brothers kommer til Botnfestivalen 2012. Pressefoto

Bellamy Brothers kommer til Botnfestivalen 2012. Pressefoto

Artikkelen er over 5 år gammel

Bellamy Brothers er blant navnene som er bekreftet til Botnfestivalen.

DEL

Lørdag startet billettsalget til årets Botnfestival. Kun 900 billetter blir lagt ut for salg til Bellamy Brothers.

- Grunnen til dette at jeg har kontraktsfestet at samtlige av de som kommer på festivalen denne lørdagen skal få god lyd. Vi har 1.200 billetter til lørdag i Botn. 900 av disse legges ut for salg, og da snakker vi hele landet, forteller Bjørn Jens til Helgelands Blad.

- Det vil i tillegg selges billetter til fredag, og så kan man kjøpe helgepass.

Tivoli

Han er godt i gang med forberedelsene til festivalen som starter sånn smått allerede 5. juli.

- Scandinavian Tivoli kommer til Sandnessjøen allerede torsdag. De vil bli å finne over hele byen, men sent fredag kveld, vil hele tivoliet tas ned, for å bli satt opp i Botn.

Når Bellamy Brothers går på scenen lørdag kveld, vil tivoliet stenges.

Fredag skal ordfører Bård Anders Langø åpne festivalen, og som sedvanlig vil det bli konserter i sentrum, og på kvelden vil artister som Mike Chapman, Steve Turner, Gary Smith og Cris Cosello stå på scenen både på Lille Torget, Herr Petter og Onkel Oskar.

- I år har vi det desidert beste programmet som vi noensinne har hatt. Det er kvalitet fra den ene enden til den andre. Blant annet har vi også fått hit en femtenåring som er så god på gitar at til og med gitaristene til Eric Clapton ble mektig imponert. Han heter Daniel Donato og er helt fenomenal.

Tre lokale

Kun to lokale musikere skal være med i år.

- Bortsett fra meg selv som skal synge ti Dr. Hook-låter, så blir det Morten Leirvik og Kenneth Pedersen.

Bjørn Jens har lenge prøvd å få Plumbo til å stille på Botnfestivalen, og ifølge han selv fikk han et ja fra bandet.

- Nå er de imidlertid litt usikre på om de kommer seg, fordi de spiller nordafor dagen før, men den avklaringen vil jeg få i løpet av helgen. Hvis de ikke kommer, så har jeg muligheten til å få Katarina and the Waves. Såfremt som publikum vil ha dem.

Positive

Tilbakemeldingene fra artistene på Botnfestivalen er positive. Mange av artistene kommer tilbake år etter år.

- Mike Chapman og Steve Turner er helt ville etter å komme tilbake. De får fy til Eurpoa, ha det skøy, samtidig som de tjener penger.

Det er siste året Bjørn Jens driver botnfestivalen alene. Til neste år skal det settes ned en stiftelse. Da vil ha kun få jobben med å rekruttere artister.

- Det store navnet som jeg tror og håper at vi skal få til Bot, er Dolly Parton. Jeg har møtt henne mange ganger, og hun er positiv til å komme. Sjansen er der hvis vi begynner å jobbe med dette nå. Men da må vi ikke vente lenge.

Takknemlig

Med seg på femårsjubileet i Botn har Bjørn Jens fått deler av næringslivet. Han er svært takknemlig for den støtten han har fått.

- Jeg må understreke at jeg er jævlig glad for de som har bidratt også dette femte året. Det siste året har vært veldig tøft, sier Bjørn Jens.

Artikkeltags