400.000 til reiselivsforskning

Universitetslektor Anneke Leenheer (Helgeland, t.v.) og førsteamanuensis Dorthe Eide ved Universitetet i Nordland (Bodø), Handelshøgskolen i Bodø, skal studere prosessen mot ett felles reiselivsselskap på Helgeland.

Universitetslektor Anneke Leenheer (Helgeland, t.v.) og førsteamanuensis Dorthe Eide ved Universitetet i Nordland (Bodø), Handelshøgskolen i Bodø, skal studere prosessen mot ett felles reiselivsselskap på Helgeland. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Forskere på Universitetet i Nordland skal studere Helgelands-prosessen.

DEL

Nordland fylkeskommune gir 400.000 kroner i støtte til reiselivsforskning på Helgeland.

Universitetslektor Anneke Leenheer og førsteamanuensis Dorthe Eide ved Universitetet i Nordland (UiN), Handelshøgskolen i Bodø skal studere prosessen mot ett reiselivsrike på Helgeland, melder UiN i ei pressemelding.

Prosjektet har navnet «Følgeforskning – samarbeid for destinasjonsselskap på Helgeland», og skal følge prosessen rundt de tre reiselivsselskapene Destinasjon Helgeland, Helgelandskysten Reiseliv og Polarsirkelen Reiseliv, som har som mål å slå seg sammen til ett reiselivsselskap med oppstart i januar 2012.

– Å forske på en endrings- og etableringsprosess med så mange ulike aktører kan gi verdifull kunnskap om hva som hemmer og fremmer slike prosesser. Studien kan bidra til å gjøre kritiske faktorer og prosesser mer synlig, og kunnskap om prosessen kan bidra til at destinasjonsselskaper fungerer bedre – uansett utfallet av Helgelandsprosessen, sier forskerne Dorthe Eide og Anneke Leenheer i pressemeldinga.

Artikkeltags