Vant Tellefsens musikerpris

Michael Grolid, med røtter i Leirfjord, har vunnet den prestisjetunge Arve Tellefsens musikerpris.

Michael Grolid, med røtter i Leirfjord, har vunnet den prestisjetunge Arve Tellefsens musikerpris. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Michael Grolid (20), med røtter i Leirfjord, er årets vinner av den prestisjetunge Arve Tellefsens musikerpris.

DEL

Prisen ble delt ut under Den Store Sommerfesten – avslutningskonserten under Olavsfestdagene i Trondheim sist helg, der Grolid også spilte en egenkomponert duett med Arve Tellefsen.

– Stort talent

– Michael Andreas Grolid er et av de største norske talentene jeg har opplevd i mitt lange liv. Han spiller fremragende bratsj, og det hadde egentlig vært nok, men han er også en meget begavet og uhyre produktiv komponist, heter det i begrunnelsen for prisen på hjemmesiden til Olavsfestdagene.

Michael Grolid er fra Ås, men faren Jostein kommer fra Leirfjord. 2. og 3. september skal både far og sønn, sammen med Anne Christine Pittet Grolid, spille på konsert og jubileumsgudstjeneste i forbindelse med feiringa av Leirfjord kirkes 150-årsjubileum.

Komponerer

Michael Grolid har spilt fiolin og bratsj siden han var syv år, og komponerer egne stykker.

Med sin egenkomponerte bratsjkonsert har han vært solist med Bergen filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret (KORK). I oktober 2016 fikk han framført sitt bestillingsverk «Fanfare» av Oslo filharmoniske orkester.

For tiden er Grolid student ved Høyskolen på Barratt Due musikkinstitutt med Peter Herresthal som lærer. Michael var også med i NRK-konkurransen «Virtuos» våren 2016, og vant publikumsprisen der.

Artikkeltags