Heia Havna!

ENORM RIGG: Flere titalls teknikere har jobbet i flere døgn med å rigge kjempescenen i Karivika.

ENORM RIGG: Flere titalls teknikere har jobbet i flere døgn med å rigge kjempescenen i Karivika. Foto:

Av

Lederartikkel fredag 11. august

DEL

I skrivende stund reises sceneriggen i Karivika, den største som Sandnessjøen noen gang har sett maken til. Når dette leses, vil første utgave av Havnafestivalen være i full gang, med den største samling artister av nasjonalt format vi har sett på våre kanter. Opplegget fra arrangørene bærer preg av erfaringer hentet fra langt større festivaler, men er likevel skreddersydd for sjøfronten i Sandnessjøen. Festivalområdet – og programmet – ser imponerende ut.

Å sette sammen et festivalprogram som både har en profil, og som samtidig favner et bredt publikum, er alltid en utfordring. Havnafestivalen har lykkes med å få tak i de største blant landsdelens egne artister. Kari Bremnes er rykende aktuell med sitt første studioalbum på fem år. Halvdan Sivertsen gjestet Kulturbadet i vår, også han med nye sanger på spilleplanen. Supertalentet Sondre Justad treffer en yngre generasjon, og Havnafestivalen fortjener ros for å ha lagt til rette for Justad-fansen som er under 18 år.

Morten Abel, Hellbillies og Dr Alban, gir programmet bredde. Og heldigvis har ikke Havnafestivalen glemt lokale musikere gjennom å gi Helgeland Gitarunion, Dekstra Large, Gråfolket, QueDuhSka og Brothers god plass på plakaten.

I fjor høst stiftet Morten Rudi Johansen, Raymond Værnes og Harald Carlsen firmaet Havnafestivalen AS, ut fra en visjon og overbevisning om at Sandnessjøen trenger en skikkelig festival. Med på laget er et knippe sponsorer, frivillige medarbeidere, og handelsnæringen som har meldt seg på for å lage liv i byen gjennom hele helga. Været kan vi som kjent ikke gjøre noe med, utover å stadig klikke på yr.no.

Arrangørene fortjener å lykkes med kjempeløftet!

¤ Helgelands blad er tilstede under hele festivalen. Følg Havnafestivalen på hblad.no!

Artikkeltags