Et nytt fagskoletilbud innen bærekraftige matopplevelser er åpnet i Mosjøen.
Onsdag denne uka var det skolestart for cirka 18 studenter fra hele Norge, som møttes til første samling i det nye fagskoletilbudet «Bærekraftige matopplevelser» i Mosjøen.
Tilbudet er i regi av Nordland fagskole og retter seg mot folk som jobber med eller er opptatt av bærekraftig matproduksjon, lokal mat og kortreiste råvarer.
Samlinger
Utdanninga er nettbasert med obligatoriske samlinger, i utgangspunktet ved Mosjøen videregående skole, Marka, men også andre steder og med studieturer rundt omkring.
Utdanningen skal gi studentene praktisk og teoretisk kompetanse om utvalgte tema i alle ledd i verdikjeden, fra produksjon av råvarer, foredling og tilberedning fram til matopplevelse, ifølge studieplanen.
Treårig
Fagskoleutdanninga bygger på erfaringer fra studietilbudet Mat og matkultur som ble tilbudt ved Høgskolen i Nesna i samarbeid med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO – den gang Bioforsk) for noen år tilbake. Nibio er også med som samarbeidspart denne gang, i tillegg til Vikgår-
den AS og Mosjøen videregående skole. Eva Narten Høberg ved Nibio på Tjøtta er blant de involverte fagpersonene på utdanninga.
Den treårige utdanninga gir 90 studiepoeng, med 15 studiepoeng per semester. Den gir til slutt tittelen Fagtekniker i bærekraftige matopplevelser.
Seks områder
Nordland fagskole tilbyr nå yrkesrettet høyere utdanning innen seks studieområder: Maritim, Elektro, Helse, sosial og oppvekst, Bærekraftige matopplevelser, Opplevelsesbasert reiseliv og Teknisk medieproduksjon.