I slutten av september i fjor var Skarv-skipet på plass ute på feltet. Oppstart av olje- og gassproduksjonem er utsatt til slutten av dette året. Foto: Kjell Øystein Bjerke

Skarv starter ikke før nærmere jul

Skarv-feltet kommer ikke til å starte produksjon før i fjerde kvartal, det vil si tidligst i oktober. Det er klart etter at operatøren BP har gjennomgått status med lisenspartnerne.
Publisert 25.04.2012 kl. 14:48 Oppdatert 25.04.2012 kl. 14:50

Tips en venn på e-post:


Oljevernøvelsen Skarv

Skarv-skipet kobles opp

... men produksjonsstarten er utsatt fra 4. kvartal 2011 til 1. kvartal 2012. Les mer om hvorfor i vår neste avis, 12. - 13. oktober.

Skarv-skipet i Norge

Besøk på Skarvskipet

Skarv FPSO er ferdig bygd, men utallige systemer om bord må testes og prøvekjøres før skipet kan sette kurs fra Stord til Helgeland.

Horvnes

Historisk bildeserie fra oljebasen på Horvnes i Sandnessjøen. Bildeserien er oppdatert.

”Årsakene er vanskelige værforhold i Norskehavet under installasjonsperioden med resulterende forsinkelser i inntrekk av stigerør. Som følge av dette har eierne av Skarvfeltet bestemt å endre planen for installasjonsarbeidene og optimalisere inntrekk av stigerør. Dette vil sterkt redusere antall planlagte produksjonsstanser i 2012. Produksjonsstart forventes i løpet av 2012”, heter det i pressemeldingen fra BP.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i BP, Olav Fjellså, sier til Helgelands Blad at det er for tidlig å si om oppstart vil skje tidlig eller sent i fjerde kvartal.

- I tillegg til problemene med været i vinter, har vi også hatt utfordringer med tilstrekkelig sengekapasitet ute på skipet, sier Fjellså.

- I disse dager trekkes produksjonsrør nummer sju, det foreløpig siste i rekken, inn på Skarv-skipet. Dermed fullføres det mest vær-kritiske installasjonsarbeidet ute på feltet, sier Fjellså.

Men en lang rekke småproblemer må løses før produksjonen av gass og kondensat starter, altså mot slutten av året.

Kostnadene knyttet til over ett år forsinket produksjonsstart vil bli endelig presentert når statsbudsjettet legges fram i oktober.

Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå