...
Disse oppfordrer ungdom til å bli med dem på tur til Hemavan. Fra venstre John Kristian Bendiksen (politiet), Sverre Rattsø (fritidskontoret), Per Olav Johansen og Bjørg Frydenlund (Utekontakten i Alstahaug), Roger Bastesen (ungdomsklubben) og Kjell Rønning (politiet). Foto: Henry Klæboe

Gratis skitur til Hemavan for ungdom

Ungdom mellom 13 og 19 år inviteres tirsdag til gratis busstur til Hemavan i Sverige.

Publisert 24.02.2012 kl 12:42 Oppdatert 24.02.2012 kl 12:42

Tips en venn på e-post:Det er Utekontakten i Alstahaug, Per Olav Johansen, som har tatt initiativet til turen, og med seg på lag har han politiet, fritidskontoret, ungdomsklubben og ungdomsskolen.

- Vi starter førstkommende tirsdags morgen klokken 07.30 fra Sandnessjøen, og er tilbake på kvelden. Bussturen er gratis, men eventuelt leie av ski for de som ikke har med egne, og heiskort, må hver enkelt betale selv. Det er vinterferie i neste uke og dette er et tilbud til unge som vil komme seg bort fra datamaskinen en dag i vinterferien, sier Johansen.

Han opplyser at det er leid inn buss med 49 seter, og med på turen blir to fra politiet, to fra utekontakten, fra fritidskontoret og fra skolen.

Turen støttes med 50 prosent fra Nordland fylkeskommune gjennom Kulturkortet, og resten over utekontaktens budsjett.

- Så nå er det bare å ta kontakt med utekontakten så raskt som mulig, sier Per Olav Johansen.

På forsiden nå


Kunstprosjektet Salt

Åpning av kunstprosjektet Salt på Sandhornøy i Gildeskål, en vandreutstilling av kunst, utstillinger, arkitektur, musikk og mat lokalt forankret i kultur og natur. 15. september 2015 går ferden fra Gildeskål til Færøyene, Canada, Russland og fire andre arktiske land. Prosjektet skal vare frem til 2020, og har en total kostnadsramme på ca. 75 millioner kr. Prosjektleder er Erlend Mogård-Larsen, opprinnelig fra Nesna. Han er kjent for store kulturprosjekter som Trænafestivalen, By:Larm med flere. Les mer på www.salted.no.