1. november reiser Jacob Meland (til h.) og Ottar Haldorsen til Chile for å forberede siste del av reisen til Sydpolen. - Det er litt guttedrøm i dette, medgir Ottar Haldorsen som sammen med Meland skal gå over Antarktis i sporene etter Roald Amundsen.  Mens Ottar Haldorsen og Jacob Meland går til Sydpolen, skal de jevnlig holde Helgelands Blads lesere oppdatert med hvordan ferden skrider fram.  Avisen skal bruke både nettutgaven og papirutgaven til å fortelle leserne om den strabasiøse turen.  Planen er å plante flagget på polpunktet 14. desember - nøyaktig 100 år etter Roald Amundsen.    I et helt år har Ottar Haldorsen (t.h.) og Jacob Meland trent seg opp til ekspedisjonen til Sydpolen. Meland må legge på seg litt til, men ellers er det aller meste klart for reisen som vil vare i to måneder. Bildet er tatt under en treningsøkt i sommer. 1. november drar de.
Jacob Meland (til v.) og Ottar Haldorsen

Nå er det bare en
uke til de reiser

Sydpolferden til Jacob Meland og Ottar Haldorsen nærmer seg for alvor. 1. november reiser de - det er bare en drøy uke til.

Publisert 24.10.2011 kl 09:26 Oppdatert 24.10.2011 kl 09:37

Tips en venn på e-post:

Siste oppdatering fra Jacob kom nettopp:

"Etter at de siste lunchrasjonene var pakket, og vi fikk fin regnet på næringsinnholdet på maten, viste det seg at vi mangler noen gram pr dag med protein. Det betyr at vi må ta men noen kg til med tørrfisk, og så skal vi prøve å skaffe noe tørket reinsdyrkjøtt også.

Begge delene har en uslåelig mengde med protein. Noen ekspedisjoner velger å handle og pakke maten når de har kommet til Punta Arenas, da sparer de noen tusen i overvekt. Vi har så godt som pakket alt her hjemme i norge, både stoler vi mer på maten vi får kjøpt i norske butikker, og så får bedre tid når vi kommer ned til Punta.

Tannverk i Antarktis kan bli et alvorlig problem, derfor har vi begge vært til tannlegen og sørget for at tennene er blitt 'jomfruelige'. I tillegg så har vi satt sammen en ganske omfattende sanitetssats. Den må være så lett som mulig, og samtidig være dekkende for en kryssing av Antarktis. Listen over hva som kan skje er lang, alt fra gnagsår og beinbrudd til høydesyke og blindtarmbetennelse. Derfor plukker vi ut medisiner som helst kan brukes mot flere ting. I tillegg så har vi på turen mulighet til å ringe hjem til Norges fremste ekspedisjonsleger".