I et helt år har Ottar Haldorsen (t.h.) og Jacob Meland trent seg opp til ekspedisjonen til Sydpolen. Meland må legge på seg litt til, men ellers er det aller meste klart for reisen som vil vare i to måneder. Bildet er tatt under en treningsøkt i sommer. 1. november drar de. Foto: Privat

Snart skal de
gå til Sydpolen

1. november reiser Jacob Meland og Ottar Haldorsen til Chile for å forberede siste del av reisen til Sydpolen. 1. november reiser Jacob Meland og Ottar Haldorsen til Chile for å forberede siste del av reisen til Sydpolen.
John H. Ulvøy E-post
Publisert 03.10.2011 kl 12:09 Oppdatert 03.10.2011 kl 22:59

Tips en venn på e-post:

- Det er litt guttedrøm i dette, medgir Ottar Haldorsen som sammen med Meland skal gå over Antarktis i sporene etter Roald Amundsen.

Mens Ottar Haldorsen og Jacob Meland går til Sydpolen, skal de jevnlig holde Helgelands Blads lesere oppdatert med hvordan ferden skrider fram.

Avisen skal bruke både nettutgaven og papirutgaven til å fortelle leserne om den strabasiøse turen.

Planen er å plante flagget på polpunktet 14. desember - nøyaktig 100 år etter Roald Amundsen.

På forsiden nå


Nå kan han trene lag i eliteserien

Stian Theting har fullført Norges nest høyeste trenerutdanning.

Hovedsaker i avisen 4. - 5. mars

¤ Ellevill dans på Sandnessjøen videregående med forestillingen Rommet i klassen.

Økende fallhøyde

Noen påstander i den såkalte «korrupsjonssaken» i Alstahaug bærer preg av injurier som kan medføre straffansvar, skriver Helgelands Blad i lederen.

- Kom med innspill om trafikksikkerhet

Alstahaug kommune har startet arbeidet med kommunedelplan for trafikksikkerhet for perioden 2015-2022. 8. april er fristen for at du kan komme med innspill.